Eventyr med ansvar

Våre verdier

«I have always felt that it is impossible to engage with a place or a person without engaging with all of the stories of that place or that person. The consequence of a single story is this: It robs people of dignity. It makes our recognition of our equal humanity difficult. It emphasizes how we are different rather than how we are similar»
- Chimamanda Ngozi Adichie

Turisme har i dag det største potensialet noensinne til å bidra til sunn økonomisk vekst, trygge arbeidsplasser, valutainntekter og videreutvikling av lokale samfunn. Industrien blir likevel i dag i hovedsak dominert av store internasjonale aktører som spiser store deler av inntektene fra våre reiser, og i dag blir omtrent 30% av inntektene igjen i besøkslandet. Måten industrien er bygget opp på gjør også at de lokale ofte blir fratatt muligheten til å definere reisebildet i eget land, inkludert deres unike historier, landets opplevelser og kultur. Gjennom Kiwano Travel ønsker vi å gi makten tilbake til de lokale, og sammen med dem skape unike og eventyrfylte opplevelser for våre reisende.

LOKAL FORANKRING

Alle våre reiser er utviklet sammen med vår Kiwano Ambassadør i landet du besøker for å skape unike og autentiske opplevelser.

MILJØVENNLIGHET

Våre reiser er utviklet med tanke på den ene kloden vi har og vårt felles ansvar for å sørge for at vi tar godt vare på den.

ETISK ANSVAR

Vi tar ansvar for at dine reiser til nye områder skal bidra til positiv utvikling, også lenge etter at du har kommet hjem.

Vær på utkikk etter våre reisekategorier

I møte med fremtiden må alle være ansvarlige for hvordan våre handlinger påvirker samfunn og miljø, også når vi er på ferie. Samtidig skal vi ikke måtte begrense de unike opplevelsene vi får på veien. Gjennom våre reisekategorier kan du selv velge hva som er viktig for deg på din reise.

Bærekraftige opplevelser

Reiser lagt opp med begrenset klimautslipp og påvirkning på miljøet uten at vi setter begrensninger på opplevelsene du får med deg på turen. For deg som ønsker å utforske verden uten å påvirke dine omgivelser.

Støtter opp om lokalsamfunnet

Reiser som i stor grad inkluderer opplevelser der de lokales liv står i fokus. Besøk til lokale håndverkere, besøk til lokales hjem, organisasjoner og arbeidsplasser på deres premisser.

Ingen dyr i fangenskap

Opplevelser som er sikret at du ikke er i kontakt med eller støtter bedrifter som holder dyr innesperret i noen form.

Ansvarlige møter med dyr

Opplevelser som inneholder kontakt med dyr, men som er sikret at bedriftene følger stenge regler for dyrenes velferd.

Vegan-vennlig reise

Som en del av målet om å tilby miljøvennlige reiser gjør vi en ekstra innsats for å holde veganvennlige alternativer tilgjengelige til enhver tid. På turer merket med dette symbolet vil både kostholdet og aktivitetene være tilpasset veganere.

Vegetar-vennlig reise

Dette er reiser der kostholdet er tilpasset vegetarianere til enhver tid. I planlegging av aktivitetene tar vi også hensyn til dyrevennlighet og vi fremmer kun partnere som fokuserer på etisk dyrehold.

Si nei til plastikk på din reise

Turer der vi minimaliserer opplevelser og bedrifter du er i kontakt med som benytter seg av plastikk til engangsbruk. Vi gjør det lett for deg å ikke dra nytte av plastikk til engangsbruk.

Karbonnøytrale alternativer

Turer der vi kun velger bosteder og aktiviteter med et sterkt fokus på karbonnøytral drift. Kortreist mat, hoteller selvforsynte med strøm i tillegg til mer miljøvennlige transportmetoder står på agendaen her.

Ønsker du mer info om hvordan vi kan tilpasse våre reiser til dine verdier?
Ta kontakt med oss nå!

Hva vi tror på

Vi jobber for å ha en helhetlig tilnærming til enhver tur vi planlegger der vi sørger for at våre reisende får opplevelser helt utenom det vanlige, samtidig som vi jobber for at vårt arbeid også skal bidra til positive endringer hos de reisende og lokalsamfunnet lenge etter at våre reisende har kommet hjem. Våre turer blir lagt opp etter følgende grunnprinsipper:

Å lære fra de lokale

Å reise handler om å utfordre måten vi ser på verden og måten vi tenker på ved å lære fra personer som er annerledes enn oss. Gjennom våre reiser setter vi våre reisende i tett kontakt med andre kulturer for å skape reiser som ikke bare vil gi en fantastiske minner, men vil skape bånd og forståelse på tvers av land, kulturer og mennesker.

Å utfordre komfortsonen

Vi tar våre reisende til nye steder utenfor allfarvei. Vårt mål er at vi skal bidra til at du velger å gå utenfor din komfortsone og overkomme din frykt for nye opplevelser og eventyr. Uansett om din reise tar deg med på rafting, gåturer på en aktiv vulkan eller en tur luftballong over en savanne er målet vårt at du skal komme hjem en erfaring og opplevelse rikere.

Å slippe taket

I en travel hverdag er vi i dag ofte kontrollert av tett tidsskjema og konstante distraksjoner som krever vår oppmerksomhet. Vi jobber for at våre reisende skal oppleve å bli dratt vekk fra mas og tjas for å leve i nuet og nyte opplevelsene en får ta del i. Våre lokale ambassadører jobber derfor i henhold til dine ønsker, og ikke en fastsatt timeplan.

Å bidra til positiv endring

Reiser kan og skal bidra til livsendrende opplevelser. Vi jobber for at våre reiser ikke bare skal skape flotte minner, men at de også skal bidra til personlig utvikling. Vi mener at alle reisende kan finne nye sider ved seg når de utforsker nye verdenshjørner, og at dette kan føre til at de får en større forståelse for seg selv og andre.

Å ikke bidra til negative ringvirkninger

Når en reiser kan ens besøk og handlinger påvirke lokalsamfunnet og miljøet på måter en ofte ikke kan forestille seg når en responderer spontant til hendelser. Kiwano Travel jobber tett med våre reisende og lokale ambassadører for å spre informasjon og kunnskap om hvordan vi kan reise på en måte som ikke bidrar til negativ utvikling av destinasjoner, og som videre er med på å videreutvikle samfunn på en ansvarlig måte.

Våre reiseplanleggere

Vi jobber for å ansette så mange som mulig på våre destinasjoner, istedenfor å bygge opp et stort sentralt team. Vi har likevel et knippe reiseplanleggere og inspirasjonsutviklere i Norge og Thailand som jobber tett mot våre reisende for å skape reiser tilpasset ethvert behov og ønske.

Våre Lokale Ambassadører er selve grunnsteinen i alt vi gjør.

Vår standard, din sikkerhet

Kiwano Travel er en del av reisegarantifondet (RGF). Dette betyr at vi har stilt en garanti for å sikre at du som reisende er dekket dersom vi av en eller annen grunn ikke skal klare å kunne levere din pakkereise eller sammensatte reise i henhold til avtale grunnet konkurs. Mer informasjon om Reisegarantifondet finner du på deres nettside her https://reisegarantifondet.no.

New Nordic-gruppen

Kiwano Travel er en del av den Hong Kong baserte New Nordic-gruppen med ekspertise innenfor finans, leilighetssalg, prosjektutvikling, hotel- og restaurantdrift og reise. Hver avdeling er drevet av et separat management med profesjonelle for å sørge for at våre produkter og tjenester på tvers av sørøst Asia og sentral Afrika blir utviklet til høyest mulig standard. Felles for alle avdelinger er deres «Orange Society» arbeid som jobber for å bidra til positiv utvikling for ansatte, lokalsamfunn og miljø for ansvarlig verdiskapning på hver destinasjon. Gruppen ble etablert av Kurt Svendheim i 2009.

Våre selskaper og merkevarer

Reis Nå!

Vennligst fyll ut detaljene nedenfor for å sende en forespørsel til et medlem av vårt team som vil forsøke å svare deg innen 24 timer.